Tärkeä tiedote ja suositus Eläleläiset ry:ltä


Eläkeläiset ry peruu tapahtumia koronaviruksen vuoksi 13.3.2020
Eläkeläiset ry peruu kaikki valtakunnalliset tapahtumansa toukokuun loppuun saakka. Peruminen koskee järjestön valtakunnallisia ja alueellisia kursseja ja järjestön valtuuston kokousta toukokuun lopulla. Valtuuston kokous siirretään elokuulle.
Kurssit siirretään mahdollisuuksien mukaan uusin ajankohtiin. Niistä ilmoitetaan myöhemmin.
Maan hallitus antoi torstaina suosituksensa koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Hallituksen suosituksen mukaan tartuntojen vähentämiseksi tulee rajoittaa myös lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.
Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmien suojelemiseksi. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet ja perussairaat. Viranomaistietoa löytyy valtioneuvoston sivulta.
Eläkeläiset ry suosittelee aluejärjestöilleen ja paikallisyhdistyksilleen viranomaisten ohjeiden seuraamista ja tiukkaa harkintaa omien tapahtumien ja kokoontumisten järjestämisessä. Matkojen järjestämistä ei suositella.
Eläkeläiset ry seuraa tilanteen kehittymistä ja tiedottaa ja ohjeistaa tarpeen mukaan. Eläkeläiset ry:ssä noudatetaan THL:n ja viranomaisten ohjeita Suomessa on (Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL:n tieto perjantaina 13.3 aamupäivällä) todettu 155 uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tautitapausta. Suurin osa Suomessa todetuista tapauksista on ollut lieviä. Osa tartunnan saaneista on tarvinnut myös sairaalahoitoa. THL seuraa ja arvioi tilannetta Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa. THL päivittää sivulleen tuoreimmat tiedot taudin esiintymisestä sekä ohjeista tartuntojen torjumiseksi. Sivuille on koottu myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta numerossa 0295 535 535 tarjoaa yleisneuvontaa, joka perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivujen tietoihin.
Eläkeläiset ry:ssä noudatetaan THL:n ja viranomaisten ohjeita Hyvä hygienia ehkäisee tartuntoja Koronavirus tarttuu pinnoilta ja kosketuksen kautta. THL:n ohjeistuksen mukaan esimerkiksi kättelyä on syytä välttää. Koronavirustartuntojen leviämistä voi parhaiten ehkäistä pitämällä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Tutustu THL:n käsienpesuun ja yskimiseen liittyviin ohjeisiinHAVUKOSKEN ELÄKELÄISET RY:n


kerhotoiminta jatkuu Koivukylän kirjaston askartelusalissa tiistaisin klo 12 - 16
Kerhossa ideoidaan matkoja, teatterivierailuja, askartelua ym.
Tule mukaan kahvittelemaan ja tapaamaan tuttuja.

Viikottainen toiminta on toistaiseksi peruutettu
koronaviruksen vuoksi

Olemme riskiryhmää, toivottavasti näin vältymme tartunnalta.

Tiedoksi jäsenillemme:

Vantaan kaupunki on vahvistanut Havukosken Nuorisotalon käytön yhdistyksellemme ensi syksynä seuraavasti:

Perjantaisin kuntosali klo 9.00-11.00 ja liikuntasali klo 11.00-12.00

Keskiviikkoisin joka kuukauden viimeinen keskiviikko

keittiö klo 10.00 alkaen ja liikuntasali klo 11.00-15.00

Perjantaina pelaamme poccia liikuntasalissa ja

keskiviikkoisin on jo perinteeksi tullut "Iloinen iltapäivä"

VUODEN 2017 TAPAHTUMIA

Puurojuhlassa 5.12.2017 luovutimme Suomi 100 pipon Irja Turuselle


Vantaalaiselle sotaveteraanille Mauno Kankaanpäälle (94 v) luovutettiin ensimmäinen Havukosken eläkeläisten kutoma Suomi 100 pipo 17.5.2017 Havukosken palvelutalon auditoriossa tapahtumassa: "Miten Suomi nousi sotien jälkeen hyvinvointivaltioksi?"

Mauno valitsi sinivalkoisista pipoista sen valkoisemman.

Havukosken Eläkeläiset ovat haastaneet muut alueen järjestöt kutomaan Suomen 100-vuotis juhlan kunniaksi kaikille vantaalaisille sotaveteraaneille lämpimän Suomi 100 pipon ennen ensi talvea.

Meillä pipoja on valmiina jo noin sata. Olisi hauska tietää, onko muut yhdistykset lähteneet talkoisiin mukaan.

Kaikkiaan pipoja tarvittais vielä reilut 150 kpl.


TILKKUPEITTO VUOKATTIIN

Kuvassa osa tilkkupeiton tekijöistä. Haaste oli ommella tilkkupeitto siten, että jokainen jäsen tekisi yhden tilkun itseään lähellä olevasta aiheesta. Kuitenkin kävi niin, että kaikki eivät ajatuksesta innostuneet ja ahkerimmat tekivät sitten useamman tilkun.

Peitto lähetettiin keravalaisten eläkeläisten mukana Vuokattiin liitettäväksi isoon Eläkeläiset ry:n jäsenjärjestöjen ompelemiin peittoihin. Suunniteltu idea ei kuitenkaan aivan loppuun asti onnistunut ja peitot palautetaan ompelijoilleen.

Ehdotuksia, mihin meidän ompelema peitto saa loppusijoituspaikan. Laitettaisko se tiistaikerhohuoneen seinälle vai mihin?

Kuvassa katon rajassa Ritva , oikealla Arja, Kaisa ja Marja ja vasemmalla Raija ja Seidi